Упродовж тижня 20 до 24 червня проходила літня школа «Lviv Polytechnic’s Drive Days», яку організували викладачі НУ «Львівська політехніка» спільно з КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді». У школі взяли участь 19 старшокласників (9-10 класи).

 У перший день для учасників провели екскурсію головним корпусом Національного університету «Львівська політехніка» та учні відвідали Музей народної архітектури та побуту у Львові.

Наступного дня викладачі кафедри соціальних комунікаційних та інформаційної діяльності провели воркшоп на тему «Медіаграмотність як шлях до правдивої інформації в освітньому просторі», розповіли про те, що таке віртуальна виставка та форми її мультимедійної візуалізація. Такі знання необхідні для кращого представлення творчих та наукових учнівських проєктів.

Також учні вчилися використовувати мобільні додатки для створення дописів у соціальних мережах, з’ясували правильну і логічно грамотну структуру допису.

У середу програма школи містила тренінг-лекцію на тему «Якою має бути сучасна Україна?». Також учасники взяли участь в імітаційній грі — «Молодіжна модель Ради Безпеки ООН» та SMART-QUIZі  «Пізнай світ». На завершення дня їх чекав воркшоп на тему «Розробка інформаційної кампанії «Глобальні проблеми людства».

Четвертий день школи організували викладачі кафедри соціології та соціальної роботи, де розповіли про форми соціологічного збору та опрацювання інформації, особливості роботи соціального працівника та про природу конфлікту і способи його вирішення.

Останній день школи пройшов у Стрийському парку під знаком фізичної культури та спорту, зокрема учасники дізнались що таке гирьовий спорт; пауерліфтинг та інші види спорту, пограли у рольові ігри та на завершення отримали сертифікати та подарунки.

Зазначмо, що ця літня школа була насиченою, інформативною, цікавою та доступною для старшокласників. Майже всі заняття проводились в інтерактивному форматі з залученням учнів. Учасники змагались у різних формах командної роботи (квести, вікторини тощо) об’єднувались для виконання проектів, залучались для благодійної роботи (плетіння маскувальних сіток). Усе це дозволило учасникам здружитись, відчути дух команди, з приємністю та користю провести цей час, інвестувавши його у власний розвиток. 

 

Підготувала методистка

Хомик Т.С.