Цьогоріч Львівська обласна Мала академія наук уперше представлятиме Україну в престижному міжнародному проєкті “Global science opera”(GSO).

Global science opera – освітній міжнародний проєкт, у якому беруть участь учні, вчителі, науковці, митці із понад 50 країн світу. Щороку учасникам пропонується актуальна наукова тема, яку треба дослідити, а потім подати результати в художній формі у вигляді двохвилинного відеосюжету.  Тема цього року – відновлення екосистем.

Львівську обласну Малу академію наук представляє слухачка секції  журналістики Катя Кисловська, учениця 10 класу дистанційної школи «Оптіма». Вона зняла відео про Музей народної архітектури та побуту імені К.Шептицького, який є справжнім заповідником квітучої природи посеред великого міста Львова.

Запрошуємо всіх учнів та педагогів на перегляд всесвітнього дійства. Це дасть змогу побачити роботи школярів з інших країн. Можна буде організувати онлайн-зустрічі з ними. Дебют МАН, за оцінкою організаторів, був успішним, незважаючи на дуже обмежений час для ознайомлення з методикою та створення сюжету.

Прем’єра  “Global science opera”(GSO) відбудеться у суботу
20 листопада 2021 року за посиланням https://globalscienceopera.com/thrive/