З 6 до 10 червня 2022 року  пройшла літня школа «Поринь у світ науки: фізика та хімія», організована Львівською обласною МАН спільно з Львівським національним університетом імені Івана Франка. У літній школі взяло участь більше тридцяти  старшокласників як  міста Львова, так й області.

Упродовж навчання учні працювали  у лабораторіях фізичного та хімічного факультетів Університету. Про структуру факультетів, напрямками наукових досліджень, особливості навчання та перспективи професій фізика та хіміка учням розповіли  в.о. декана фізичного факультету Ярослав Чорнодольський та декан хімічного факультету Григорій Дмитрів. Методист Львівської обласної МАН Тетяна Попель ознайомила учасників школи з широким спектром можливостей для учнів у Малій академії наук, наголосивши, що серед випускників Львівської обласної МАН є науковці відомі як в Україні, так і закордоном, громадські діячі та представники шоу-бізнесу.

На практичних заняттях школярі виконували лабораторні роботи з оптики та електрики, визначали вміст нітратів у харчових продуктах, ідентифікували найпоширеніші органічні речовини, вивчали властивості поверхнево-активних речовин. Учні мали можливість самостійно працювати з науковим обладнанням, вчились опрацьовувати та аналізувати отримані результати досліджень.

На завершення навчання школярі отримали сертифікат учасника літньої школи та багато позитивних емоцій.

Микола Тупичак, керівник гуртка хімії Львівської обласної МАН