GENIUS Olympiad (Олімпіада Геніїв) – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8–11 класів.

«GENIUS Olympiad Ukraine» – перша у світі ліцензійна національна Олімпіада геніїв, яка є єдиним відбором учасників з України до участі у «GENIUS Olympiad Global». Національний фінал «GENIUS Olympiad Ukraine» пройде 14-16 березня 2022 року в м.Києві у форматі науково-мистецької виставки.

КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді» як регіональний центр «GENIUS Olympiad Ukraine» запрошує учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Львівської області зареєструватись до 25 січня 2022р. за посиланням https://forms.gle/BtU7sCzZAyH5SfgEA

Учасником конкурсу може стати кожен, хто:

  • навчається у 8–11 класах;
  • старший 13 років;
  • занепокоєний глобальними екологічними проблемами і знає шляхи їх розв’язання;
  • уважно прочитав усі правила участі у «GENIUS Olympiad» та «GENIUS Olympiad Ukraine», вимоги до підготовки проєктів кожної секції.

Проєкти «GENIUS Olympiad», рекомендовані Львівською обласною МАН, можуть бути представлені у таких категоріях:

Категорія – НАУКА– передбачає підготовку науково-дослідницької роботи обсягом до 15 сторінок (за виключення титульної сторінки та списку використаних джерел).

Категорія – РОБОТОТЕХНІКА – заявки приймаються у трьох категоріях: Lego, Tetrix та VEX. Рóботи змагаються між собою в полі виконуючи завдання: видалення сміття з поля, посадка та вирощування дерев.

Категорія – КРЕАТИВНЕ ПИСЬМО – короткі оповідання та есе не повинні перевищувати 2000 слів. Поети можуть надіслати 1-3 вірші. На кожну сторінку має бути не більше одного вірша, а загальна кількість поданих документів – не більше 5 сторінок.

Категорія – КОРОТКОМЕТРАЖНИЙ ФІЛЬМ – оригінальний фільм тривалістю 2-6 хвилин та презентаційний ролик тривалістю 3 хвилини, в якому необхідно описати проєкт, виклики, з якими зіткнувся учасник, методи, які використовувалися, і можливі майбутні роботи/вдосконалення (за наявності).

ВАЖЛИВО: головна унікальність конкурсу – екологічне спрямування проєктів НЕЗАЛЕЖНО від обраної категорії, тому ретельно подумай як ти можеш допомогти людству подолати нагальну екологічну проблему за допомогою креативного есе чи короткометражного фільму.

Учасникам, роботи яких будуть рекомендовані до участі в Національному фіналі Genius Olympiad Ukraine, буде надіслано унікальне покликання для реєстрації.
Дедлайн заповнення цієї заявки: 30 січня 2022р.

Участь в Олімпіаді геніїв України передбачає підготовку проєкту та захист його перед журі на Національному фіналі. За результатами оцінювання, учасники отримують нагороди, почесні відзнаки та спеціальні призи GO Ukraine. Переможці можуть отримати екоквиток, що надає право участі у Міжнародному фіналі олімпіади GO Global, який відбувається щороку в червні  у Сполучених Штатах Америки.

Детальна інформація на сайті: https://ukraine.geniusolympiad.org

За детальною інформацією звертатися за телефоном +380991861874, Сторож Оксана Олегівна, методист КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді»