Перші три лекції “Нуклеосинтез та життя у Всесвіті” прочитав д.ф-м.н., завідувач кафедри астрофізики ЛНУ імені Івана Франка, дійсний член Львівської обласної МАН Богдан Ярославович Мелех. Учні дізналися про процеси зародження і розвитку Космосу, про те, що сталося під час Великого вибуху, про загадки і таємниці космічних глибин, які ще треба розгадати людству.

Доцент кафедри твердого тіла ЛНУ імені Івана Франка Олег Вікторович Бовгира у своїй лекції ознайомив манівців з комп’ютерним моделюванням наносистем.

Учнів, які цікавляться астрофізикою, запросили на науковий семінар Астрономічної обсерваторії та кафедри астрофізики. На семінарі розглядалися сучасні проблеми стандартної космологічної моделі, а також проблеми анізотропних аномалій та диполів в реліктовому фоні, аномалії на малих масштабах та інші проблеми разом з їхньою статистичною значущістю.
Захопливими були і практичні заняття. “Аналіз звуків” та “Маятники від минулого до сьогодення” – цікаві пізнавальні теми для школярів. Заняття провів Андрій Богданович Данилов, ст.викладач НУ “Львівська політехніка”.